Welcome

Your Fitness journey start with us

Whatever your goals are, our dedicated team of Personal Trainers will help you to find the courage, clarity and commitment to smash through them.

EMS bij gezondheidsklachten

Heb je last van rug-, nek- en/of gewrichtspijn? Heb je regelmatig last van stijve spieren of lijdt je aan reuma? Onder andere bij pijnlijke gewrichten of pijn in de rug raden artsen je aan om de zwakkere spieren te verstevigen. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, omdat je amper beweegt zonder pijn. Met EMS sessies versterk je de zwakkere spiergroepen. Na een aantal EMS sessies voel je al een merkbaar verschil bij gezondheidsklachten.

EMS voor ieders gezondheid

De volgende spieren worden geactiveerd door middel van EMS sessies:
• Bovenste en onderste buikspieren
• Trapezius spier (monnikskapspier)
• Brede rugspier
• Diepe rugspier
• Binnenste heupspieren
• Biceps / Triceps

EMS sessies verstevigen alle bovengenoemde spiergroepen. Je ontlast hiermee jouw wervels en tussenwervelschijven. EMS sessies blijken een zeer efficiënte hulp voor een sneller herstel van rugklachten die worden veroorzaakt door zwakkere rugspieren en/of een slechte houding.

EMS kent meerdere programma's

We gebruiken een speciaal micromassage programma om verkrampte spieren los te maken. Dit EMS programma werkt op het volledige lichaam om de spieren te ontspannen. Ook werken we met rug verstevigende programma’s, en schouder ontlastende oefeningen. Dit alles zonder te sleuren met zware gewichten en rekening houdend met jouw probleem.

Welcome

Your Fitness journey start with us

Whatever your goals are, our dedicated team of Personal Trainers will help you to find the courage, clarity and commitment to smash through them.

EMS voor ouderen

Sporten is voor alle leeftijden, zowel jong als oud. Tegenwoordig wil iedereen fit worden en blijven. Over het algemeen trainen ouderen vaak op een ander niveau dan jongeren. Echter, beweging en uitdaging is ook voor ouderen belangrijk. Een perfecte training is EMS. Een EMS training is namelijk zeer geschikt voor jong en oud.

Normale sport vergt veel energie en vraagt veel van de spieren en gewrichten. Dit is waar EMS uitkomst biedt. Terwijl de kracht en uithoudingsvermogen verminderen op oudere leeftijd, blijft de wil om te trainen sterk. Hierin biedt EMS voor ouderen zoveel voordelen.

Onderzoek - EMS bij ouderen

Vooral bij vrouwen na de menopauze doet zich een zichtbare verandering voor in het lichaam, met een toename in het vetpercentage en een afname van de spiermassa. Om dit tegen te gaan is EMS training tegenwoordig een alternatieve en zeer populaire spiertraining bij ouderen. EMS belast zowel de gewrichten als het hart- en bloedvatenstelsel minder bij een relatief lage trainingsintensiteit. Door middel van een onderzoek is de toepasbaarheid, haalbaarheid en effectiviteit van EMS bij ouderen bepaald.

Resultaten - EMS bij ouderen

Naast de overduidelijke resultaten, zoals de toename van spiermassa en de algehele fitheid blijkt uit het onderzoek ook dat de waarde voor de dikte van de huidplooien aanzienlijk is gedaald bij de deelnemers. Tevens blijkt dat de tailleomtrek daalde met -2,3%.

Conclusie - EMS bij ouderen

Samenvattend: verbeteringen in functionele parameters, zoals maximale kracht en snelheid zijn aangetoond. Tevens zijn gezondheidsrelevante effecten op de lichaamssamenstelling vastgesteld. Daarnaast werd de EMS training in hoge mate geaccepteerd door de ouderen. Dus, afgezien van de doeltreffendheid ervan, is ook de uitvoerbaarheid van EMS verzekerd voor ouderen.

Kortom: Ongeacht leeftijd - Start direct met EMS training.

Voordelen van EMS voor ouderen:

• Training zonder apparaatswissel
• Gegarandeerd volledige lichaamstraining
• Prestatieverbetering door middel van eigen inspanning
• Spieren trainen zonder zware gewichten
• Trainen zonder belasting op gewrichten
• Snel en direct voelbaar resultaat

Features

Our core work values

spiercontracties

3600 Spiercontracties per training.

Spieractivatie

90% Van de spieren worden geactiveerd tijdens de training.

Efficiëntie

20 Minuten EMS training staat gelijk aan 90 minuten reguliere training.

Ons Team

EMS Trainers

Trainer Image

Specializations :

Gecertificeerd EMS Trainer

Trainer Social IconTrainer Social IconTrainer Social Icon

EMS TRAINING ONDERZOEKEN:

<Electrostimulation training effects on the physical performance of ice hockey players>
<Effects of Whole-Body Electromyostimulation versus High-Intensity Resistance Exercise on Body Composition and Strength>
<Effects of Neuromuscular Electrical Stimulation Training on Endurance Performance>
<Is neuromuscular electrical stimulation effective for improving pain,  function and activities of daily living of knee osteoarthritis patients>